הקמת שותפות בגישור
יש סכסוך עם השותפים הקיימים? עומדים בפני כניסה לשותפות חדשה ורוצים להגדיל את סיכויי הצלחתה? גישור שותפות הוא כנראה הפתרון הנכון עבורכם.
אתם כבר יודעים שרגע לפני שיוצאים לדרך כדאי להכין הסכם שותפות או הסכם מייסדים שיסדירו את מערכת היחסים בין השותפים במידה שהשותפות תתפרק. אך האם חשבתם כיצד תתנהל השותפות על מנת שתשגשג ותצליח לטובת כל המעורבים? הסכמי שותפים שעוסקים בעיקר במה שיקרה כשהחברה תתפרק מזניחים את הדבר החשוב ביותר – הדרך לגרום לחברה להגשים את מטרותיה. גישור בהסכם שותפים מאפשר לכם להגדיר גם את מה שיקרה במקרה שהשותפות תסתיים וגם להגדיר מראש כיצד תתנהל השותפות בדרך שתביא להצלחתה ותקטין את הסיכוי לכישלון.
יתרונות גישור בהקמת שותפות
סודיות – כל הנאמר בגישור נשאר חסוי. הדבר מאפשר לכם לדבר בנינוחות על כל ההיבטים החשובים לכם בעסק ושאתם חוששים שידלפו למתחרים.
זמינות – הגישור להקמת השותפות מתבצע בזמנים הנוחים לכם.
יצירתיות – הגישור להקמת שותפות מאפשר לכם חופש פעולה מלא על מנת שתוכלו לוודא שהעסק שאתם מקימים יגשים את כל המטרות שלכם.
הסכם שותפות שהוא גם מפת דרכים – ההסכם שתקבלו כתוצאה מהגישור להקמת השותפות יאפשר לכם לדעת מראש כיצד תראה השותפות שלכם ולמה אתם יכולים לצפות בכל שלב ושלב של בתהליך ההקמה ובשלבים הבאים.
מבטיחים את עצמכם במקרה של פירוק – גישור בהסכמי שותפות מבטיח לכם תמונה ברורה של כלל הזכויות והחובות של כל אחד מהצדדים במקרה שהעסק ייכשל.
ביטוח כנגד כישלון – ההסכם שתקבלו בסיום הגישור בהקמת השותפות, יצמצם את הסיכוי שאחרי שהעסק כבר יוקם, תגלו שאתם והשותפים האחרים רואים את הדברים בדרך שונה. כתוצאה מכך תימנעו מחלוקות קשות שיגרמו לשותפות להתפרק בטרם עת.
איך מתנהל הליך גישור בהקמת שותפויות
תהליך הגישור בהסכמי שותפים מתחיל בהגדרת המטרות של הצדדים בכל הקשור לחברה המשותפת. במהלך חלק זה של הגישור אנו שואלים את כל אחד מהצדדים מהן הציפיות והמטרות שלו מהשותפות ועוזרים לייצר מטרות ברורות ומוסכמות על כל השותפים.
השלב שלאחר הגדרת המטרות הוא שלב הגדרת התפקידים והסמכויות של כל אחד מהשותפים. במהלך שלב זה, כל אחד מהצדדים מגדיר ביחד עם שאר השותפים את חלקו בניהול העסק. בסיום שלב זה מוגדרות שיטות העבודה הנדרשות לצורך ניהולה התקין של השותפות ומוגדרים היעדים המצופים והרצויים על ידי השותפים. בחלק זה של הגישור ניתן ולפעמים אף רצוי להיעזר ביועץ עסקי או ארגוני שיעזור למקד את השותפים ולבנות יחד עימם את התוכנית העסקית.
לאחר שנבנתה תמונה ברורה לדרך בה השותפות תתנהל, יכולים השותפים לדבר בצורה יותר ברורה וודאית על האפשרויות העומדות בפניהם במקרה שהשותפות תסתיים. כחלק מהשיח נקבעים המנגנונים שלפיהם תפורק השותפות ומוגדרים התנאים וההסכמות שיחלקו את הרווחים, הנכסים והחובות של החברה במקרה של פירוק.
שיטת העבודה אותה אנו מיישמים בגישור בין שותפים מאפשרת לשותפים לצאת לדרך החדשה ברגל ימין ועם סיכוי גדול משמעותית שהשותפות תצליח להגשים את מטרות השותפים.
5 יתרונות גדולים לגישור במשרד המגשרים נדב נישרי
- מקצוענות – בצוות המגשרים שלנו תמצאו מגשרים בעלי ניסיון ארוך שנים בגישורים מורכבים משלל תחומים.
- זמינות – אנו זמינים עבורכם לכל אורך התהליך ועד אשר תגיעו להסכמות בנושאים שבמחלוקת.
- שקט נפשי – שימוש בהליכי גישור, יאפשר לכם כבר בשלב מוקדם של התהליך לדעת שאתם בדרך הנכונה לפתרון הנכון עבורכם.
- מערכת יחסים עתידית – הסכם שמושג בגישור מאפשר שמירה על מערכת יחסים תקינה בתוך גם לשנים הבאות ומונע סכסוכים עתידיים.
- יחס חם – בשעת משבר חשוב שתרגישו שלצידכם אדם שמבין אתכם ורוצה באמת ובתמים לעזור לכם לפתור את הסיטואציה בצורה הטובה ביותר. אנו נעשה הכל על מנת ולהיות האדם הזה עבורכם.
שאלות ותשובות
ש: למי מיועד גישור בהקמת שותפות
ת: הגישור בהקמת שותפות מיועד לאנשים המעוניינים להקים שותפות חדשה ורוצים להכין הסכם מייסדים מפורט אשר יסדיר כיצד תתנהל השותפות כדי שתפרח ותצליח ומה יקרה אם השותפות תסתיים.
ש: כמה עולה גישור בהקמת שותפות?
ת: עלות גישור בהקמת שותפות זולה בעשרות אחוזים מעלות תהליכים אחרים בתחום. הליך גישור ממוצע בהקמת שותפות עולה אלפי שקלים בודדים לעומת עשרות אלפי שקלים בהליכים האחרים.
ש: האם יש חובה לפעול לפי החוק במהלך גישור בחדלות פרעון?
ת: הליך גישור בהקמת שותפות מתנהל בהתאם לתנאים הקבועים בחוק אך מאפשר גמישות ויצירתיות רבה שאינה ניתנת בהליכים משפטיים מקובעים.
ש: האם הסכם שמושג בגישור בהקמת שותפות הוא הסכם מחייב?
ת: בהחלט כן. הסכם שהושג בגישור ואושר על ידי הצדדים, הוא הסכם מחייב לכל דבר ועניין. בהתאם לצורך אף ניתן להגיש את הסכם השותפים לבית המשפט על מנת ויקבל תוקף של פסק דין.
ש: כמה זמן לוקח להגיע להסכמות בגישור בהקמת שותפות?
ת: הגישור בהקמת שותפות עצמו נמשך בדרך כלל מספר שעות המתפרשות על פני מספר ימים או שבועות.
ש: היכן מתקיים הגישור?
ת: הגישור יכול להתקיים בכל אחד מהסניפים שלנו. הכל בהתאם לנוחות שלכם ולזמינות המגשר המועדף אליכם. במקרים מסוימים ניתן אף לבצע את הגישור במשרדי החברה.
ש: מי הם המגשרים במשרד המגשרים נדב נישרי?
ת: המגשרים שלנו הם מגשרים בכירים ומנוסים שעברו את מיטב ההכשרות הנדרשות וצברו ניסיון רב במהלך השנים בגישורים בתחומים שונים. המגשרים שלנו מלווים על ידי המגשר נדב נישרי המוכר כאחד המגשרים הבכירים בישראל.