הערך הייחודי של גישור בחברת הייטק/ מריאלה י. בוחניק
גישור הייטק הוא אחד התהליכים החשובים שיהיו בהכל חברת הזנק הרואה את עצמה כמובילה. ועל כך יעיד הסיפור הבא של המגשרת מריאלה י. בוחניק.
לפני כ-3 חודשים הוזמנתי לגשר בחברת היי-טק בעקבות משבר בין רון, מהנדס ממחלקת RND ליובל מנהל הפרוייקט (PM). בשיחות אישיות עם המנהלים של המחלקות הבנתי שקיימת תחושה קשה בקרב רון המרגיש מותקף, ננזף לעיתים קרובות ומעורב בשיח לא מכבד במסגרת ישיבות סטאטוס בהם יובל משתתף.
תחושות קשות אלו גרמו להתרחקות והמנעות מהשתתפות בפגישות. יחד עם מנהלי המחלקות והחלטנו להציע לרון ויובל הליך של גישור.
רון היה מאד סקפטי כי לטענתו ליובל יש “בעית אישיות: הוא טען שיובל אדם דורסני וחסר מעצורים ויעשה הכל כדי להצליח על חשבון האחרים. יובל מצידו חשב שרון עושה לו “דווקא” כי הוא לא התקבל לתפקיד ב-PM.
רון ויובל הגיעו לגישור עם סיפור בו הצד השני הוא המקור לבעיה. אך בשיחות הגישור יכולנו לגלות שהבעיה היא לאו דווקא בתוך האנשים- אלא בין האנשים.
אחת הדרכים המרכזיות לייצירת שיח בונה הוא הרחבת הסיפור של הצדדים על הקונפליקט. בדרך כלל הצדדים בקונפליקט מגיעים לגישור עם סיפור ” דמוני” בו הם רואים את הצד השני עם תכונותיו ואופיו כגורם המרכזי לקונפליקט. הפתרון יגיע כאשר הצד השני יוותר על כוונותיו הרעות ועל דרכו הרעה ויבין שטעה. היות ושני הצדדים רואים את הסיפור בדרך דומה, השיחה שמתפתחת היא שיח האשמות הדדיות.
באמצעות שאלות, המגשר עוזר לצדדים להרחיב את הסיפור ולראות את התרומה של כל צד לקונפליקט ( כן, תרומה ולא אשמה) ואת הבעיה המרכזית בדינמיקה שנוצרה , ההקשר והנסיבות המביאות אנשים עם כוונות טובות לעשות מעשים לא טובים או מסלימים.
הדינמיקה בין העובדים הרבה פעמים משקפת את הדינמיקה של הארגון. דרך הסיפור של רון ויובל למדנו שבארגון זה השיח הביקורתי , הלוחץ והתחרותי נחשב ל”שיח מקדם”, בלי לקחת בחשבון את ההשלכות ההרסניות שלו למערכות היחסים. ממצב של ” אתה הבעיה” עברנו לדבר על “הבעיה המשותפת” ועל האפשרויות השונות לתת לה מענה. יובל סיפר על הלחץ הכבד שהוא מרגיש מצד ההנהלה ועל הדרך שהוא למד לנהל פרוייקטים בארגון. ” זה מה שמצפים ממני. ככה גם מתנהלים כלפי” סיפר.
” מה הן ההשפעות של הדרך הזו ( ככה הגדרנו את הבעיה) עליך, על האחרים, על הארגון?” שאלתי.
“מה דעתך על ההשפעות האלה?”
“האם פעם התנסתם בדרך אחרת?”
“אם היתה לכם עכשיו אפשרות לדמיין ישיבת סטטוס אידאלית- איך היא היתה מתנהלת?”
מתוך ראיה ” מוחצנת” של הבעיה האנרגיה של האשמה מפנה את מקומה לאנרגיה של חיפוש וחשיבה יצירתית. פתאום נפתחות אופציות חדשות ובתום 4 מפגשי גישור הגענו להסכמות בנושאים כגון
שינוי אופי והרכב ישיבות הסטטוס, דרכי שיח אפקטיביים ואפילו הובלת תהליך משותף לשינוי תרבות השיח בחברה.
שלב היישום לא תמיד קל ונדרש זמן להטמעת דרכי חשיבה ועבודה חדשות. אבל לאחר תהליך הגישור מתרחש דבר מיוחד במינו: הסיפור שדרכו יובל ורון מסבירים לעצמם את הקונפליקט השתנה: עכשיו קיבל רבדים נוספים וחדשים בהם יש מקום גם להבנה הדדית, הערכה וכבוד. נוצר סיפור המהווה בסיס איתן לשותפות , מוטיבציה ומחוייבות. אלו משאבים יקרי ערך בארגונים של המאה ה-21.
5 יתרונות גדולים לגישור במשרד המגשרים נדב נישרי
- מקצוענות – בצוות המגשרים שלנו תמצאו מגשרים בעלי ניסיון ארוך שנים בגישורים מורכבים משלל תחומים.
- זמינות – אנו זמינים עבורכם לכל אורך התהליך ועד אשר תגיעו להסכמות בנושאים שבמחלוקת.
- שקט נפשי – שימוש בהליכי גישור, יאפשר לכם כבר בשלב מוקדם של התהליך לדעת שאתם בדרך הנכונה לפתרון הנכון עבורכם.
- מערכת יחסים עתידית – הסכם שמושג בגישור מאפשר שמירה על מערכת יחסים תקינה בתוך גם לשנים הבאות ומונע סכסוכים עתידיים.
- יחס חם – בשעת משבר חשוב שתרגישו שלצידכם אדם שמבין אתכם ורוצה באמת ובתמים לעזור לכם לפתור את הסיטואציה בצורה הטובה ביותר. אנו נעשה הכל על מנת ולהיות האדם הזה עבורכם.
שאלות ותשובות
ש: למי מיועד גישור?
ת: הגישור לכל מי שנקלע למחלוקת עם אנשים או ארגון אחר עימם היו לו מערכת יחסים טובה בעבר ויש לו רצון או אינטרס לשמר או ולחזק את מערכת היחסים גם בעתיד. הגישור גם מיועד לאנשים שרוצים לפתור מחלוקות מחוץ לכותלי בית המשפט. למידע נוסף על הליך הגישור לחצו כאן.
ש: כמה עולה גישור?
ת: עלות גישור זולה בעשרות אחוזים מעלות תהליכים אחרים בתחום. הליך גישור ממוצע עולה אלפי שקלים בודדים לעומת עשרות אלפי שקלים בהליכים האחרים.
ש: האם יש חובה לפעול לפי החוק במהלך גישור?
ת: הליך גישור מתנהל בהתאם לתנאים הקבועים בחוק. יחד עם זאת בהחלט ניתן למצוא פתרונות יצירתיים שלא יפגעו בזכויות החוקיות של הצדדים וגם יאפשרו שמירה על מערכת יחסים תקינה גם לעתיד.
ש: האם הסכם שמושג בגישור הוא הסכם מחייב?
ת: בהחלט כן. הסכם שהושג בגישור ואושר על ידי הצדדים, הוא הסכם מחייב לכל דבר ועניין. בהתאם לצורך אף ניתן להגיש את ההסכם לבית המשפט לענייני עבודה על מנת ויקבל תוקף של פסק דין.
ש: כמה זמן לוקח להגיע להסכמות בגישור?
ת: הגישור עצמו נמשך בדרך כלל מספר שעות המתפרשות על פני מספר ימים או שבועות.
ש: היכן מתקיים הגישור?
ת: הגישור יכול להתקיים בכל אחד מהסניפים שלנו. הכל בהתאם לנוחות שלכם ולזמינות המגשר המועדף אליכם. במקרים מסוימים ניתן אף לבצע את הגישור במשרדי החברה.
ש: מי הם המגשרים במשרד המגשרים נדב נישרי?
ת: המגשרים שלנו הם מגשרים בכירים ומנוסים שעברו את מיטב ההכשרות הנדרשות וצברו ניסיון רב במהלך השנים בגישורים בתחומים שונים. המגשרים שלנו מלווים על ידי המגשר נדב נישרי המוכר כאחד המגשרים הבכירים בישראל.