גישור בסכסוכי עבודה

מחפשים מגשר עבודה? משרד המגשרים נדב נישרי מתמחה בגישור עבודה, אצלנו תמצאו צוות מקצועי ומנוסה המתמחה בגישורים בתחום העבודה ודיני העבודה. במאמר זה נסביר כיצד אונו עושים זאת.

גישור בסכסוכי עבודה

מערכת היחסים בעבודה הסתיימה בצורה פוגענית? פגעו בזכויותיכם החוקיות? פוטרתם שלא כדין? עובד שעבד בחברתכם פוגע בעסק שלכם או בשמכם הטוב? הזמינו אתכם לשימוע? ייתכן שגישור בעבודה הוא הפתרון הנכון ביותר עבורכם.

סכסוכי עבודה משלבים בתוכם היבטים משפטיים ועובדתיים יחד עם תחושת פגיעות רגשית של העובד ולעיתים גם של המעביד. תחושת חוסר הצדק יחד עם החשיבות שבשמירה על יציבות כלכלית ותעסוקתית, גורמים לכך שמחלוקות שהיו יכולות להיפתר על כוס קפה בין הצדדים, הופכות למלחמות עולם הסוחפות את הצדדים להתדיינות משפטית ארוכה ויקרה.

כאשר הצדדים פונים בשלב הראשון של המחלוקת להליכים משפטיים הם עלולים להפסיד יתרונות רבים שיכלו לקבל אילו היו פונים בשלב הראשון לגישור בסכסוכי עבודה. הליכים משפטיים כצעד ראשון גורמים לצד השני להגיב גם כן בהליכים משפטיים ומכאן הדרך לבתי המשפט קצרה. מאידך, תארו לכם מצב בו הצד שמרגיש נפגע ורוצה לקבל את המגיע לו, פונה לצד השני בעזרת מגשר שיסביר לו כיצד לגרום לצד השני להגיע לישיבת גישור. הזמנה שכזו, שנעשית מתוך רצון לשלום ולמניעת מלחמה, תגרום לצד השני להבין שהכוונה היא לפתור את הדברים בצורה חיובית ושביכולתו למנוע מלחמה משפטית ואף להרוויח מהגישור. הכלים שנמצאים בידי המגשר יעזרו ליצירת המפגש הראשוני בחדר הגישור. מפגש שכתוצאה ממנו יוכלו שני הצדדים לצאת מנצחים מהמחלוקת.

לעתים כאשר מערכת היחסים בין הצדדים אינה מאפשרת תקשורת ישירה ביניהם, מתקשה הצד המעוניין בגישור להזמין את הצד השני לגישור בעצמו. במקרים כאלה יכול המגשר לפנות בעצמו לצד השני ובעזרת הכלים המקצועיים שברשותו, להביא גם אותו לחדר הגישור בסכסוכי עבודה.

על אף קיומם של חוקים ברורים העוסקים בתביעות בדיני עבודה במדינת ישראל, הפתרון המיטבי לפתרון מחלוקות בסכסוכי בעבודה, הוא דווקא בגישור בסכסוכי עבודה. במהלך הגישור ניתנות לצדדים הזכות וחופש לפעול ביצירתיות ובהתאם לסולם הערכים ולצרכים הסובייקטיביים שלהם. כל זאת כמובן בתנאי שההסכמות לא יהיו הסכמות האסורות על פי חוק (כגון הסכמה על תשלום נמוך שכר מינימום).

גישור בסכסוכי עבודה מאפשר טיפול מקיף וכולל בכל הסוגיות הקיימות על שולחן הדיונים. במהלך הגישור בסכסוכי עבודה אנו עוסקים בין היתר: בשאלות מעשיות ומשפטיות הקשורות לסכסוך בעבודה, לגורמים שהובילו ליצירת הסכסוך, בהשלכות הרגשיות והמעשיות שנגרמו לצדדים ובמציאת פתרונות יצירתיים שיאפשרו לשני הצדדים לסיים את המחלוקות בתחושת כבוד וצדק.

במהלך הגישור נפגשים הצדדים בעזרתו של המגשר שבעזרת הכלים העומדים לרשותו יכול להביא את הצדדים להגיע להסכמות יצירתיות שיאפשרו לשניהם לצאת מורווחים מהתהליך ואף לקבל בסופו של דבר יותר מאשר ציפו בתחילת הדרך.

תחום הגישור בסכסוכי עבודה הולך והופך בשנים האחרונות להליך יותר ויותר פופולרי בישראל ובעולם. הסיבות לכך הן שהליך הגישור בסכסוכי עבודה מאפשר מציאת פתרונות יצירתיים, מהירים וזולים באופן יחסי בהשגת הפתרון ומכך שהוא מאפשר את המשך קיומה של מערכת היחסים (חשוב בעיקר בתחומים בהם יש קהילה קטנה העוסקת בתחום) ואף מונע את החמרת הלהבות במקרה הצורך.

פתרון שהושג בגישור נשאר חסוי ואינו מפורסם ברבים (אלא אם הצדדים הסכימו אחרת). לדבר יתרון גדול הן לעובד ששמו הטוב בקרב מעסיקים עתידיים לא נפגע והן עבור המעסיק שמנע זליגת מידע סודי למתחרים ושמו הטוב אף גם נשמר (תביעות בדיני עבודה גלויות לציבור הרחב).

גישור בינלאומי בסכסוכי עבודה

כאשר הסכסוך שהתגלע מערב צדדים ממדינות שונות או כאלה המדברים בשפות שונות, ניתן לקיים גישור בסכסוכי עבודה גם בעזרת שיחות וידאו בזמנים המותאמים לכל המעורבים. לדבר יתרון גדול בעיקר כאשר מדובר במחלוקות בין אנשים הנמצאים במדינות שונות, בין היתר מאחר והגישור בשיחות וידאו מאפשר פתרון מהיר ויעיל והן בגלל שעלויות ניהול התיק המשפטי כאשר מדובר במדינות שונות יהיה גבוה ביותר והזמן שיידרש לסיום הסכסוך בערכאות משפטיות יהיה ארוך לאין שיעור מזה שיידרש בגישור בסכסוכי עבודה.

יצירת שותפות חדשה מתוך הגישור בסכסוכי עבודה

משבר הוא הזדמנות פז לשיפור מערכת היחסים העוינת בין הצדדים בסכסוך. נקודת המבט שלנו היא שהנקודה בה פרצה המחלוקת היא הנקודה בה הצדדים אמרו שהם אינם יכולים עוד לפעול בדרך בה הם פעלו קודם לכן ושכעת יש צורך לשנות את צורת ההתנהלות ולמצוא פתרון שיאפשר התקדמות באופן שונה וחיובי. באופן טבעי בתחילת התהליך מתקשים הצדדים לראות את האפשרויות לשיתוף פעולה ביניהם אך ככל שהגישור בסכסוכי עבודה מתקדם, כך הם יראו יותר ויותר את המשותף ביניהם ויקבלו פרספקטיבה על נקודת המחלוקת ביחס לשאר התמונה. זווית ראייה רחבה זו מאפשרת מציאת פתרונות יצירתיים שיאפשרו הגעה לפתרון קבע מוסכם וארוך טווח.

 

שאלות ותשובות בנושא גישור בסכסוכי עבודה

ש: האם יש חובה לפעול לפי החוק במהלך גישור בסכסוכי עבודה?

ת: החוק יכול בהחלט לשמש כנקודת מבט ועוגן לקבלת החלטות במהלך הגישור אך אנו בהחלט יכולים לחשוב על פתרונות יצירתיים מעבר לכתוב בחוק והכל בהתאם לרצון הצדדים ולהסכמה המתקבלת ביניהם בגישור. יחד עם זאת יש להדגיש שבמקום בו יש חוק קוגנטי (חוק שלא ניתן להפר) התוצאה שתושג בגישור מחויבת לעמוד בדרישת החוק.

ש: האם הסכם שמושג בגישור בסכסוכי עבודה הוא הסכם מחייב?

ת: בהחלט כן. הסכם שהושג בגישור ואושר על ידי שני הצדדים בחתימתם הוא הסכם מחייב לכל דבר ועניין. במידת הצורך אף ניתן להגיש את ההסכם לבית המשפט על מנת ויקבל תוקף של פסק דין.

ש: כמה זמן לוקח להגיע להסכמות בגישור בסכסוכי עבודה?

ת: תהליך גישור בסכסוכי עבודה מצריך בדרך כלל פגישה אחת או שתיים.

ש: היכן מתקיים הגישור?

ת: הגישור יכול להתקיים בכל אחד מהסניפים שלנו. הכל בהתאם לנוחות שלכם ולזמינות המגשר המועדף אליכם.

ש: מי הם המגשרים במשרד המגשרים נדב נישרי?

ת: המגשרים שלנו הם מגשרים בכירים ומנוסים שעברו את מיטב ההכשרות הנדרשות וצברו ניסיון רב במהלך השנים בגישורים בתחומים שונים.

השאר תגובה

× מענה מיידי
דילוג לתוכן